Maya Sorabjee


Projects
Writing
About

Maya Sorabjee


Projects
Writing
About

Manhattan Townhouse


This project involved the renovation of a 19th-century townhouse for a family of six. Existing elements such as stone mantles, egg-and-dart moldings, and a glass solarium were restored while new wood flooring, french windows, and plaster bas-reliefs were fabricated in reference to the original details of the home. The interior layout was reconfigured to include a grand central staircase and a double-height family room. Custom furniture and special elements such as a monolithic stone tub were designed to create moments of gathering and pause specific to each room.

Drawing Set
Studio Giancarlo Valle
Upper East Side
New York, USA
2018—2023

Phases
Construction documents, construction administration